Vanhoja tapahtumia


Syyskauden toiminta käynnistyy helteiden hellitettyä

OAJ Lappeenranta palaa arkeen sihteerin vaihdoksen myötä. Edellisvuosien tapaan luvassa on myös runsaasti tapahtumia etenkin vapaa-aikatoimikunnan tarjoamana.

Sään hieman viilennyttyä on hyvä aika käynnistellä jälleen toimintaa sekä vapaa-ajan että edunvalvonnan saralla.

OAJ Lappeenrannan hallituksen kokoonpano on elokuun alkaessa muuttunut siten, että pitkäaikainen sihteerimme Mikko Kauppinen on jäänyt ansaitulle eläkkeelle tehtyään varsin mittavan työn yhdistyksemme sihteerinä, tiedottajana ja moniosaajana.

2018karonkka2.jpg

Sihteerin mittavan työmaan lisäksi Mikko on ollut monessa toiminnassa mukana, muun muassa yhdistyksemme perinteikkään julkaisun, Opinsauna-lehden työryhmässä. Olikin luonnollista, että juuri viime kevään päätöstilaisuudessa, Opinsauna-karonkassa kiitimme Mikkoa hänen työstään ja toivotimme leppoisia eläkepäiviä.

2018karonkka.jpg

Karonkassa palkittiin myös Opinsaunaankin haastateltu vuoden lappeenrantalainen opettaja Kari Partinen Lönnrotin koulusta sekä kiitettiin jäsensihteerin tehtäviä useamman vuoden hoitanutta ja hallituksessa toiminutta Jaana Laitista, joka jätti alkuvuodesta tehtävänsä Taija Mansikalle.


2018karonkka3.jpg
Yhdistyksen uutena sihteerinä aloitti elokuun alussa Matti Kähkönen. Puheenjohtajana toimii jo toista vuotta Jaana Burman, varapuheenjohtajana Sirpa Lappalainen, jäsensihteerinä Taija Mansikka, taloudenhoitajana Tero Piiparinen ja tiedottajana Mikko Pajunen.

Syksyn tapahtumia ja toimintaa

Vapaa-aikatoimikunnan järjestämien tapahtumien sarjan aloittavat tänä syksynä Lasityökurssi lokakuussa sekä Tallinnan matka marraskuussa. Suunnitelmissa ovat myös niin Helsingin kuin Tampereenkin matkat ynnä muuta toimintaa.

Edunvalvonnan osalta syksyllä tavataan jäsenistöä sekä yhteyshenkilöitä ainakin syyskokouksessa ja sen oheistilaisuuksissa, yhdistyksen uusien opettajien tapaamisessa loka-marraskuun vaihteessa, yhteysopettajien risteilyllä sekä muissa merkeissä kuluvan lukuvuoden mittaan.

Tämän syksyn ja tulevan talvikauden painopiste on vahvasti yhdistyksen uusissa jäsenissä ja uransa vasta aloittelevien opettajien työn tukemisessa ja heidän houkuttelemisessaan mukaan toimintaan.

Lisäksi haluamme, että tieto kulkee yhdistyksen ja sen jäsenten välillä. Onkin tärkeää varmistaa yhteyshenkilöverkoston toimivuus ja houkutella mukaan myös varahenkilö jokaiselle yhteysopettajalle. Yhteysopettaja kun on tärkein linkki yhdistyksemme jäsenten suuntaan.

Raikasta alkusyksyä toivotellen

tiedottaja-Mikko


Opinsauna ilmestyy, on siis kevät!

Perinteinen OAJ:n Lappeenrannan seudun paikallisyhdistyksen ja Lappeenrannan peruskoulun alaluokkien kevätjulkaisu Opinsauna on jälleen kerran ilahduttamassa lukijoitaan.

2018Opinsaunakansi.jpgLehti on ilmestynyt säännöllisesti joka vuosi vuodesta 1957 asti. Siksi se lienee tuttu Lappeenrannassa ja sen lähiympäristössäkin asuville. Lehti on yksi Suomen suurimmista ja pitkäikäisimmistä oppilaiden kevätjulkaisuista Helsingin Kevätpörriäisen ja Oulun koulun kohinaa julkaisujen rinnalla. Lehden painos on tänä vuonna 6500 kpl. Myynnistä vastaavat oppilaat, joita muistetaankin aina 6000 euron edestä stipendeinä.

Opinsauna tulee myyntiin hiljaisen viikon tiistaina 27.3. ja innokkain myynti tapahtuu pääsiäisen molemmin puolin.

Opinsauna on nelivärinen 84–sivuinen hengentuote. Siihen jutut ja kuvat ovat tehneet alakoululaiset. Lehden päätoimittajana toimii jo viidettä vuotta Matti Matikainen, Lönnrotin koulun opettaja.

Vuoden 2018 lehden sisällössä 1-2.–luokkalaiset pohtivat, onko Suomessa parasta olla presidentti, kuningas vai joku muun tittelin omaava henkilö. Suurimman osan mielestä Sauli Niinistö on parasta, mitä voimme saada. Toki muitakin mielipiteitä löytyi, mm. Pyry Koutonen Korvenkylästä toteaa: ”Olisi hienoa, jos meillä olisi keisari, koska silloin saa käydä linnassa. Voi käydä katsomassa tyrmäläisiä!

3-4.–luokkalaiset miettivät, mikä olisi paras kulkuväline. Lappeenrannassa on puhuttu viime aikoina paljon lentokentästä, siitä huolimatta suosituimmaksi kulkuvälineeksi todettiin ekologisesti polkupyörä. Toki muitakin mietteitä löytyi.

5-6.–luokkalaiset miettivät, onko ilmastonmuutos totta vai tarua? Siinäkin asiassa oppilaat osoittautuvat luonnosta ja maapallosta huoltakantaviksi. mm. Atte Turppo Kimpisestä toteaa: Mielestäni ilmastonmuutos on totta, koska jäätiköt sulaa ja luonnon monimuotoisuus vähenee!

Kaikki alakoulujen luokat kertovat vielä yhdessä hassuja tapahtumia, mitä heille itselleen tai tutuilleen on sattunut ja voisiko sitä elää kokonaisen viikon ilman puhelinta. Jälkimäinen osoittautuikin todelliseksi ongelmaksi, sillä nykyinen sukupolvi on suorastaan syntynyt älypuhelin kourassaan. Viikko ilman puhelinta osoittautuikin mahdottomaksi suoritukseksi suurimmalle osalle.

Lehti pitää sisällään perinteisiä koululaisvitsejä, sarjakuvia ja todella teräviä estareita. Onkin mielenkiintoista lukea, mitkä asiat Lappeenrannassa vaatisivat korjausta. Toki nuorilla on samojakin huolia kuin vanhemmilla, mm. koirankakkakiekuroita on kaduilla keväisin liikaa.

Tämän vuoden kansikuvan on piirtänyt Salla Mannerkoski Korvenkylän koulun 6. luokalta.

päätoimittaja
Matti Matikainen

(p. 040 7231551, mattimatikainen (ät) hotmail.com)


OAJ:n valtuustovaalit 2018

Valtuustovaalit käytiin kokonaan sähköisenä vaalina Etelä-Karjalan alueella 14.3.–27.3.2018.

Vaalien tulokset julkaistiin 5.4. OAJ-YSI:n Etelä-Karjalan vaalipiiristä valituiksi tulivat Jaana Burman sekä Matti Kähkönen. Onnittelut Jaanalle ja Matille!

Valtuustossa kauden 2014-2018 vaikuttanut Tytti Kiiski valittiin varahenkilöksi yhdessä Anu Pohjamon kanssa.

Valtuustovaalien tulokset ja äänimäärät löydät OAJ:n sivulta.

Suorat linkit YSI- ja LTOL-vaalilistoihin ja valittuihin:

OAJ-YSI Etelä-Karjalan vaalipiirin ehdokkaat

Lastentarhanopettajaliitto LTOL:n valtakunnallisen vaalipiirin ehdokkaat

Alla OAJ Lappeenrannan "omat" ehdokkaat, joista löydät lisää tietoa yllä olevista listoista.

2018_ehdokkaat_LPRYSI-LTOL.jpg


Muuttuva peruskoulu puhutti jäsenillassa

2017jasenilta1.jpgKolmisenkymmentä opettajaa oli kokoontunut hotelli Lappeeseen torstai-illan viettoon 7.9.2017.

Lappeenrannan paikallisyhdistys sai vieraakseen OAJ:n erityisasiantuntija Jaakko Salon, joka tutustui saman päivän aikana muun muassa Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimeen.

Jäsenillassa Salo kertasi ajankohtaisia opettajan työhön ja edunvalvontaan liittyviin haasteita ja kysymyksiä otsikolla Muuttava OPS - muuttuva peruskoulu. Muun muassa työaikaan, YS-aikaan, ajankäyttöön ja arviointiin liittyvät asiat olivat keskustelussa pinnalla.

2017jasenilta3.jpgJäsenten tavattavissa olivat Salon lisäksi pääluottamusmiehet Olli Qvintus ja Meri Tuunanen, työsuojeluvaltuutettu Mikko Neuvonen, paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Burman sekä muita yhdistyksen toimihenkilöitä ja hallituksen jäseniä

Illallisen äärellä vaihdettiin kuulumisia kollegojen kesken - ja nautittiin hyvästä ruoasta.

Jäsenilta saa jatkumoa jo syyskokouksen aikaan 16.10., jolloin järjestetään tilaisuus myös eläkkeelle aikoville opettajille.


Kevät tuli yhdistyksen toimintaan

OAJ Lappeenrannan kevätkauden päätöstilaisuudessa palkittiin Vuoden Opettaja henkilökohtaisella löylykiululla ja kukkakimpulla. Opinsauna-lehden päätoimittaja Matti Matikainen (kuvassa kiulu ja kukat kädessään) onnitteli Vuoden 2017 opettajaksi Lappeenrannassa valittua Hannele Puolakkaa. Hannele työskentelee Lyseon lukiossa, jossa hän opettaa uskontoa, psykologiaa ja filosofiaa. Kuvassa Hannele Puolakka (vasemmalla) vastaanottamassa löylykiuluaan. Kuvassa (keskellä) on mukana myös Opinsaunan pitkäaikaisen painopaikan Joutsen Painon yhteyshenkilömme Ismo Marttinen. Ismo on huolehtinut siitä, että värikkään lehtemme painolaatu on aina huippuluokkaa.

2017_vuodenope.jpgLue lisää Hannelesta hänen itse kertomanaan sekä kollegojen mietteitä Hannelesta työtoverina (linkki Opinsauna-lehden esittelyyn tässä). Hannelen työyhteisö Lappeenrannan lyseo sai myös vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon Opinsauna kiulun, joka tällä kertaa oli täytetty oman paikkakunnan herkuilla. Onnea Hannele Puolakalle ja koko työyhteisölle!

Opinsaunan taittamiseen on kolmen vuoden ajan saatu apua Samposta, jossa opettaja Ville Ruottisen henkilökohtaisen opastuksen johdolla yksi opiskelijoista suorittaa osan lopputöistään taittamalla Opinsaunan. Tehtävään liittyy myös mainosten tekoa ja muokkausta, eikä omien ideoidenkaan käyttö ole kielletty. Tämän keväisen lehden taittourakasta huolehti opiskelija Ville Pönni.

Kevätkauden päätöksessä keskusteltiin Opinsaunasta ja sen historiasta. Opinsaunan todettiin olevan yksi maamme vanhimmista koululaislehdistä ja lisäksi ehdottomasti yksi lajinsa parhaita. Kiiskin Tytti toi meille lahjaksi Oulun Koulun Kohinaa. Siihen tutustumme mielenkiinnolla. Helsingissä ilmestyy Kevätpörriäinen ja Kuopiossa Kyhhäys.

Muitakin lehtiä on, mutta ollaan me ylpeitä omasta Opinsaunastamme. Lehden julkaisemisen ansiosta on kaikilla alakouluilla taas jokakeväiset Opinsauna –stipendit jaettavinaan. Opinsaunan myyntiennätys meni uutena kouluna mukana olevan Kristillisen koulun oppilaan Riku Kurkelan nimiin. Hän myi peräti 41 lehteä – liekö kaikkien aikojenkin ennätys? Onnittelut myös puolelle tusinalle muulle yli 20 lehteä myyneelle, mistä ansiosta nämä ”myyntitykit” saavat erityisstipendin.

Yhdistyksen toiminnassa on vielä monta käytännön asiaa tehtävä ennen kesäaikaa. Voimia kaikille jäsenille tässä vaiheessa, kun keväthelteitä vielä odotellaan. Tulossa kuulemma ovat – mutta niin on meidän kaikkien hartaasti odottama kesäinen vapaa-aikakin.

Kevätterveisin kaikille!

Yhdistyksen sihteeri Mikko KauppinenMaailman opettajien päivä keräsi Lappeenrannan uusia opettajia koolle

OAJ:n Lappeenrannan seudun paikallisyhdistys kutsui uusia jäseniään yhteiseen tapahtumaan Maailman opettajien päivänä 5.10.

2016MOP_1.jpg

Illan teemana oli tuoda yhdistyksen toimintaa tunnetuksi paikkakunnan uusille opettajille sekä antaa mahdolllisuus mukavaan yhdessäoloon ja tutustumiseen.

Illan aikana ravintola Amarillossa nähtiin muun muassa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen videoterveiset, kuultiin edunvalvonta- ja jäsenasioita ja tietenkin syötiin hyvin. Ilta eteni rennosti keskustellen ja leikkienkin avulla ryhmäytyen.

2016MOP_2.jpgPaikallisyhdistyksen toimintaa olivat esittelemässä ja kysymyksiin vastaamassa puheenjohtaja Jaana Burman, jäsensihteeri Jaana Laitinen, pääluottamusmiehet Olli Qvintus ja Meri Tuunanen, NOPE-kouluttaja ja hallituksen jäsen Matti Kähkönen sekä työsuojeluvaltuutettu Mikko Neuvonen. Kameran takana hääri tuttuun tapaan sihteeri Mikko Kauppinen.

Open Mic 2016 Kehruuhuoneella 11.11. - Ilmoittaudu!

Open_mic_mainos_2016.jpg

”OAJ on the Road” -kiertue Lappeenrannassa 28.9.

OAJ Etelä-Karjala isännöi valtakunnallista OAJ-kiertuetta, joka käy kylässä Lappeenrannassa keskiviikkona 28.9.

20160928_OAJontheRoad_Lranta.jpg

Tilaisuus alkaa klo 13-16 yleisötapahtumalla, jonne kaikki jäsenet ovat tervetulleita.

Sen jälkeen vietetään jäseniltaa Sokos Hotel Lappeessa. Tule paikalle viimeistään kello 18.00, niin ehdit mukaan ajankohtaisiin asioihin keskittyvälle ”Ollin oppitunnille”. Paikalla on siis OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Tarkemmat, ajantasaiset tiedot tapahtumasta saat seuraamalla Facebook-sivua https://www.facebook.com/oajetelakarjala/ tai kotisivua www.oajetelakarjala.fi.

Kevätkirje 2016

Kesän ja lomien lähetessä saapuu myös OAJ:n kevätkirje. Voit lukea tai ladata kirjeen tästä linkistä.

20160403_Opinsauna60v_jpg2.jpg

opinsauna.gif

OPINSAUNA 60 vuotta 

Vuonna 1957 ensimmäisen kerran julkaistu koululaislehtemme Opinsauna juhli 3.4. lehden 60. vuosikertaa Kimpisen yläsalissa. Jo ennen pääjuhlaa järjestettiin yhdessä seurakunnan kanssa Opinsaunamessu Lappeen Marian kirkossa. 

Kirkossa esiintyi Kimpisen musiikkiluokan 6m kuoro Hanna Hyvärisen johdolla. Kuoro jatkoi nautittavia esityksiään pääjuhlan alku- ja loppunumeroina. Juhlarunon oli kirjoittanut ja sen myös itse lausui Nina Pavlova. Puheessaan Markku Aalto valotti monisanaisesti lehden ja sen 

FILEminimizer_IMG_6290_dx0.jpg

toimittamisen historiaa. Puheen aikana yläsalin automaattivalot pimentyivät useampaankin kertaan yleisön kuunnellessa hievahtamatta mielenkiintoista, omakohtaista tarinaa lehden teosta. - Siitä miten nykyaika myöhemmin vaikutti toimitustyöhön kuultiin juhlan juontajan Tiina Aalto-Huhtisen haastellessa menneitä entisten päätoimittajien Timo Nurmen ja Matti Matikaisen kanssa. 

Jo tätä ennen oli saatu nauttia Kansantanssiryhmä Kirjavien tasokkaina esityksinä karjalaisia tansseja Karjalan kunnaista Säkkijärven polkkaan.

FILEminimizer_IMG_6330_dx0.jpg

Olikin mitä osuvinta, että Vuoden Opettaja palkinto osui tanssiryhmäänsä alusta alkaen ohjanneelle Kourulan päiväkodin opettaja Merja Skytälle. Merja Skyttä on siis Vuoden Opettaja 2016. Vuoden Opettaja valittiin nyt kolmatta kertaa. Aikaisemmat kunnianimitys on myönnetty Jyrki Ylä-Rakkolalle ja Hanna Hyväriselle. 

FILEminimizer_IMG_6283_dx0.jpgJuhlan päätteksi lauletun Karjalaisten laulun jälkeen siirryttiin Opinsaunaleivoskahveille ruokalan puolelle. Kimpisen ala-aulassa on nyt esillä Matti Matikaisen tekemä juhlanäyttely, jonka toivotaan voivan siirtyä kevään aikana joksikin aikaa esille mm. Maakuntakirjastoon.

 

Valmiina viettämään Maailman opettajien päivää 2015. IsoKristiinassa tavataan 5.10. kello 17. Kuvassa vasemmalta jäsensihteeri Jaana Laitinen, pääluottamusmies Olli Qvintus, sitten varhaiskasvatuksen väestä Meri Tuunanen ja pääluottamusmies Marja Vaahtoluoto.

IMG_2337_dx0.jpg

joku-roti-fb-kansikuva_2048x754px.jpg

Joku roti opettajan työhön

OAJ on aloittanut jäsenille suunnatun Joku roti -kampanjan. Tavoitteena on antaa jäsenille eväitä vaikuttaa omiin työoloihin ja työmäärään, jotta työn ydin, oppimisen edistäminen, voidaan turvata.

Jokuroti-flyer_Page_1.jpgJoku roti -kampanjan avulla herätellään Teitä, hyvät jäsenet keskustelemaan työtehtävistänne ja huomioimaan myös sopimusasiat töiden suunnittelussa ja työajan kohdentamisessa. ­Kampanja koskee kaikkia opettajia ja esimiehiä päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.

Tavoitteena on, että kaikki jäsenet perehtyvät aiempaa tarkemmin omaa työtään koskeviin sopimusmääräyksiin ja noudattavat niitä. Kampanja tarjoaa apuvälineitä yhteistyössä tehtävään työvuoden suunnitteluun.

–Olisi tärkeää, että jäsenemme kävisivät työpaikoillaan yhdessä avointa ja rakentavaa keskustelua, jonka tuloksena voitaisiin karsia ylimääräiset rönsyt pois. Silloin jäisi aikaa kunkin ydintehtävän hoitamiseen: esimiehillä johtamiseen ja opettajilla kasvatus- ja opetustyöhön. Vähenevien voimavarojen takia on pakko keskittyä olennaiseen, kun mihinkään muuhun ei enää ole resursseja, sanoo työmarkkina-asiamies Laura Nurminen.

Nurminen sanoo, että oppilaitosyhteisöllä ja opettajalla itsellään on suuri vastuu siitä, että oppiminen säilyy opettajan työn ytimessä.

Opettaja-lehden (nro 17) liitteenä ilmestyi Joka jäsenen työaika- ja palkkausopas. Lehdessä julkaistaan syksyllä juttuja Joku roti -teemasta. Maailman opettajien päivänä 5. lokakuuta tempaistaan kampanjan merkeissä myös alueilla.

Yhdistyksille ja jäsenille on aineistoa ladattavaksi Materiaalipankissa, sivulla Joku roti -aineistoja ladattavaksi. Vieraile siis OAJ:n nettisivuilla www.oaj.fi

Mikäli Opettaja-lehden liitteenä tullut Työaika ja palkka - joka jäsenen sopimusopas ei ole tallessa, voit käydä lataamassa myös siitä sähköisen version sekä katsomassa Joku roti –videon.

Me OAJ:n Lappeenrannan seudun paikallisyhdistyksen hallituksessa olemme samaa mieltä. Tutustutaan materiaaliin ja vaikkapa askarrellaan Roti -torni työpöydillemme. Materiaalin saa OAJ:n jäsensivuilta.

Ongelmatilanteissa_kuvana_small.jpg

KUKA ON PÄÄLUOTTAMUSMIES JA KUKA TYÖSUOJELUVALTUUTETTU. - ENTÄ KUKA ON OMAN TYÖPAIKKASI OAJ:N YHTEYSHENKILÖ JA KUKA TYÖPAIKKASI LUOTTAMUSMIES?

Tiedätkö Sinä kehen otat ongelmatapauksessa yhteyden. Paikallisyhdistys lähettää yhteyshenkilöiden välityksellä jokaisen työpaikan ilmoitustaululle laitettavan tiedotteen, jossa on valmiiksi täytetty pääluottamusmiehen, työsuojeluvaltuutetun ja yhdistyksemme puheenjohtajan yhteystiedot. Työpaikoilla lisätään yhteysopettajan/ yhteyshenkilön ja luottamusmiehen tiedot. Tiedot ovat näin kaikkien jäsenten tiedossa ja tarpeen tullen käytettävissä.

VUODEN OPETTAJA SAI KIULUN

Kaikki ovat hyviä opettajia, mutta miksei kelpo joukostamme voisi jonkin nimen silloin tällöin nostaa esiin. Vapaasti lainaten näillä sanoin puheenjohtaja Tiina Aalto-Huhtinen luovutti löylykauhan ja kiulun Kimpisen koulun musiikkiluokan opettaja Hanna Hyväriselle Vuoden opettaja -nimityksen vahvistukseksi. Paikallisyhdistyksemme valitsee vuosittain palkinnon ja nimityksen saajan annettujen vinkkien perusteella. Onnittelut lausui myös opetuspäällikkö Mari Routti. Hanna sai päälle ansaitsemansa raikuvat aplodit. Toinen kiuluista jää Hannan uuteen kotiin, toinen on kiertopalkinto, johon vuosittain kaiverretaan valitun opettajan nimi.

img_4975_dxo1015.jpg

Vuoden ajan kiulu kuuluu Hanna Hyväriselle. Hanna on esitelty Opinsaunan tämänkeväisessä numerossa.

Ensi vuosi on Opinsauna -lehtemme 60:s juhlavuosi, jonka yhteydessä juhlimme isommalla joukolla.

Päätoimittajana jatkaa Matti Matikainen Lönnrotin koulusta. Juhlanumeron valmistelut alkoivat heti kun tämän kevään numero saatiin painosta ulos.

NOPE-KOULUTTAJANA MATTI KÄHKÖNEN

nope_kahkonenm.jpg

Opettaja-lehden nro 9, joka ilmestyi kiirastorstaina 2.4. kertoo nuoren opettajan aarrearkusta - NOPE-koulutuksesta. Nope-koulutus ei ole mikään uusi juttu, sillä toimintaa on jatkunut aina vuodesta 1997 asti. "Konsepti puree ja kurssit täyttyvät", kuten lehden artikkelissa todetaan. 

Yhdistyksemme hallituksen jäsen ja alueyhdistyksen hallituksen varajäsen Matti Kähkönen oli jutun kurssin toisena kouluttajana yhdessä Hilkka Raidan kanssa. 

Tutustu siis Opettaja-lehden artikkeliin! - Kannetaanhan Opettaja-lehti Sinulle kotiisikin.

Lue juttu myös täältä.

k.gif

evätkokous pidettiin Scandic Patriassa - kokous alkoi ansiomerkkien jakamisella

2015_ansiomerkit.jpg

Paikallisyhdistyksen hallitus palkitsi OAJ:n pronssisella ansiomerkillä 13 pitkään yhdistystyössä vaikuttanutta jäsentään. Merkin saivat (aakkosjärjestys)

Tiina Aalto-Huhtinen, Jaana Burman, Tytti Kiiski, Sirpa Lappalainen, Mikko Neuvonen, Taru Pitkänen, Kari Priha, Olli Qvintus, Tuula Toivakka, Meri Tuunanen, Marja Vaahtoluoto, Hannu Valtonen Hannu (ei päässyt paikalle) ja Merja Väistö. Merkkien jälkeen otettiin juhlakuva.

Kokous käsitteli toimintakertomuksen ja tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2014. Kokouksen lopulla OVTES-pääluottamusmies Olli Qvintus piti ajankohtaiskatsauksen. Yhdistys tarjosi päätteeksi kaikille buffee-illallisen. 

Kokoustamaan pääsee seuraavan kerran alueyhdistyksen - OAJ Etelä-Karjalan - vuosikokoukseen 20.4. Ilmoittautumislomake on avattu hieman alemmaksi tällä sivulla ja ilmoittautumissivulle.

opinsauna_-_kansilehti.png

MATIKAINEN JATKAA OPINSAUNAN PÄÄTOIMITTAJANA

Yhdistyksen hallitus kiitti Matti Matikaista lehden maltillisesta uudistamisesta ja ulkoasun nykyaikaistamisesta. Matti Matikainen jatkaa päätoimittajana. Hänen kanssaan on allekirjoitetettu sopimus 60-vuotisjuhlavuoden 2016 lehden toimittamisesta.